2015. október 27., kedd

KEZDŐKNEK - Digital Divas

Már szinte unalomig csépelt téma, hisz mindenki erről ír, de egyet se olvastam, aki azt írta volna le milyen ott egy kezdőnek... ezért gondoltam, hátha érdekel valakit. Előre leszögezném, hogy írásban nem vagyok a legjobb, de remélem át fog menni a lényeg.



Kezdő blogger vagyok, mivel kb. fél éve csinálom ezt a sminkes/beauty blogot és teljesen nyugodtan kijelenthetem, hogy senkit nem ismerek ebben a közegben és maga a közeg se túlságosan ismerős számomra. Furcsa nem? azt gondolná az ember, hogy fél év alatt az ember, ha akar mindent megtudhat, olvashat arról mit hogyan kell, le van írva mit szabad és mit nem.... hát a nagy sz@rt (erről ha szeretnétek írok egy másik posztot is). Szóval visszatérve az eredeti témához, nem ismertem senkit, de belevágtam mivel hihetetlen kevés információm volt és gondoltam véééééégre egy esemény amire elmehetek kezdőként is és megtudhatok alapvető dolgokat, de azért reménykedtem benne, hogy lehetőségem lesz egy-egy bloggerinával csacsogni. Megérkeztem a Larus Étterembe, azt se tudtam merre hány méter, mindenhol pörgés, hangoskodás, nevetgélés, kávézgatás, fényképezkedés... hát ez volt a közösségi színtér. Gondoltam rögtön kifordulok, na de azért azt csak nem kéne, ennél csak tökösebb vagyok és nem fogok megrémülni pár nagyszájú (a szó jó értelmében) csajtól. De..... nagyon ijesztő volt senkit nem ismerni és leginkább az, hogy láttam rajtuk, hogy ők velem ellentétben tudják mi folyik itt.
Bementem, továbbigazítottak a hostess lányok, hogy mégis merre vannak az előadások, majd beültem az utolsó sorok egyikébe. Ez volt a nap legjobb része mindig, mert itt nem zavart, hogy egyedül vagyok, nem volt kínos, hogy egyedül állok egy asztalnál a kávémat szürcsölgetve és rajtam kívül kb. senki nincs egyedül, pedig reménykedtem, mert akkor legalább vele lehetett volna... na de mind1. Szünetekben próbáltam szóba elegyedni, bloggerekkel, de mindenki sietett vissza a barátokhoz/ismerősökhöz, miután rájött, hogy fogalma nincs ki vagyok. Ez teljesen érthető, mert nem sok időt hagytak, az ismerkedésre. Szóval az előadásokon volt a legjobb, de ezekről nem írnék, mert ezekről rengeteg cikk jelent meg az elmúlt két napban!
Ajánlanám: 
http://www.habfurdo.com/digital-divas-beszamolo-es-video/
http://lovecoffeelovelife.blogspot.hu/2015/10/digitaldivashungary-2015.html
Jött az ebédszünet...itt már tényleg azt hittem, hogy a föld alá süllyedek, hisz képzeljetek el egy hatalmas nagy svédasztalos kajálást, ilyen szép kis 7-8 fős kerekasztaloknál, ami MIND dugig van, de mégis van egy asztal, ahol csak 1 ember áll a kis italával... igen ez az én asztalom volt. Nem tudom eldönteni, hogy megsajnáltak, vagy csak egyszerűen tényleg máshol nem volt hely, ezért olyan 10 perc magány után volt szerencsém végre emberekkel beszélgetni. A "Ki mit Tube 2015" győztese Beni és az apukája csatlakozott hozzám és azóta is hálás vagyok nekik! Thanks tényleg. Hihetetlenül kedvesek és közvetlenek voltak, amit imádtam bennük és Beni tényleg nagyon tehetséges!
Miután befejeződött az ebéd és a kis közös beszélgetésem emberekkel és nem csak magamban kint dohányzás közben, úgy döntöttem még maradok egy-két előadásra, majd haza is mentem a vége előtt jóval...
Összegezve nagyon sok hasznos információval tértem haza, jók voltak az előadások, de biztos sok mindent másként csinálnék. Nem feszülnék be ennyire, többet próbálkoznék kapcsolatot létesíteni a többiekkel és nem adnám fel az 5. elutasításnál, de ami a legfontosabb, hogy nem szabad magamra venni!! Ez egy viszonylag zárt közösség nem is véletlenül, de ha be akarunk kerülni tenni kell érte! Legközelebb is el fogok menni, sőt remélem lesz más lehetőség is, ahol ismerkedhetek, vagy esetleg némi hasznos infót szedhetek magamra.

Rúzs: MAC - Diva

Adios KrumpliK! :)


46 megjegyzés:

  1. Ha eljutottam volna, nagyjából én is így jártam volna :D Nagyon jó, hogy megosztottad ezt velünk, kezdőként nagyon nem egyszerű bekerülni a körökbe, elég sok munka vár még ránk, az biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor belekezdtem féltem picit, nehogy az legyen, hogy rimánkodok és ezért leszólják.... nem ezért írtam, hanem azért, hogy a kezdőknek segíthessek, hogy mit NE csináljanak utánam...rosszul. Örülök, hogy tetszett és ha eljöttél volna, lett volna társaságom! :D

      Törlés
  2. Eddig még egyetlen DD-s bejegyzéshez sem szóltam hozzá, mivel számomra ez a nap elég rosszul sült el, de a saját problémám miatt. Viszont hozzád hasonlóan nem ismerek sok embert a blogger szférából, 1-2 emberke volt, akikhez hozzá csapódtam, de még így is nagyon feszengve töltöttem ott a délelőttöt. Az ebédszünet után haza is mentem. Viszont neked nagyon jó a hozzáállásod, hogy igenis bevállalod legközelebb is ezt az eseményt. Én még erősen gondolkodom rajta, mert számomra a hatalmas tömeg eléggé elrettentő volt és valahogy nem éreztem oda valónak magam. Viszont szívből kívánom, hogy legközelebb minden úgy alakuljon, ahogy te szeretnéd :) Egyébként nemrég óta követem a blogod, de rögtön felismertelek, csak persze nem mertem senkihez odamenni. Éééés én is a Diva-t viseltem aznap :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na széééép! Ezek szerint lett volna társaságom, ha odajössz :) Kár, hogy nem tetted, mert hasonlóan éreztem én is magamat mint te, ráadásul nekem még 1-2 ismerősöm se volt. Muszáj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mivel szeretném őket megismerni és blogolni továbbra is, szóval csak előre!! Gyere el legközelebb és akkor már ketten leszünk ;)
      Örülök, hogy követsz és a Diva alap egy ilyen eseményen! :D

      Törlés
  3. Én is többek között ezért nem mentem el, mert tuti én egy sarokba kuporodtam volna egyedül. De jövőre ha vőlegényemmel akkor vele, ha egyedül akkor elmegyek oda. Én már egy éve írom a blogom, de még én se kerültem be a közegbe, talán az én hibám mert nem vagyok elég jó, talán nem. De nem adom fel, hisz ez a hobbim és hátha jövőre is lesznek hasznos témák.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon nehéz az biztos... de ha szereted ezt csinálni ne add fel és talán tényleg nyiss egy kicsit jobban. Én is ezen vagyok! :) Gyere jövőre és akkor már 3-an leszünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vagy 4-en... már nem tudok számolni! :)

      Törlés
    2. Feliratkoztam a blogodra én is, tudom milyen érzés az amikor valaki végre feliratkozik, valakit érdekel az amit csinálok, átfutottam a blogod, nagyon tetszik :)

      Törlés
    3. Köszönöm szépen... hát igen minden egyes feliratkozó vagy kommentelő az egekbe emel! Én is feliratkoztam, örülök, hogy rátok találtam!

      Törlés
    4. Köszönöm szépen! Kialakíthatunk magunknak egy kis csapatot mi is :) Én is nagyon örülök, hogy vannak rajtam kívül még kezdők :)

      Törlés
  5. Tényleg nagyon jó, hogy ezt leírtad. Mikor tudomást szereztem róla, hogy lesz ez az esemény, bevallom eljátszottam a gondolattal, hogy én is részt veszek, de végül sikerült lebeszélnem magam azt gondolván, hogy 4 hónapnyi blogolás után mi keresni valóm lenne nekem ott... ?! Minden esetre te nagyon bátor vagy, hogy bevállaltad! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenkinek ott a helye, akit komolyan érdekel a blogolás és ahogy látod elég sokan összegyűltünk már, szóval legközelebb együtt is mehetünk! :)

      Törlés
  6. Szerintem szuper, hogy eljöttél egyedül is, és remélem, nem bántad meg. :) Legközelebb pedig megkereslek, ha mindketten ott leszünk. :) Szívesen beszélgetnék Veled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyitott vagyok mindenre, szóval remélem lesz még hasonló találka ahova mi is elmehetünk és ismerkedhetünk! :)

      Törlés
    2. Egyébként én ott voltam, és nagyon tetszett. Sok emberhez odamentem, mert nem hiszem, hogy egyedül üldögélni bírtam volna, nem azért fizettem. :) Én úgy láttam, hogy barátságosak voltak a bloggerek. Egyébként reagálva a lenti írjuk le, hogy mi volt dologra... Szerintem mindenki élménybeszámolónak szánta a bejegyzést, és nem összefoglalónak.
      Amúgy, miért csak Google Fiókkal lehet hozzászólni? :O Én kommentelnék szívesen, de ez a fiók a régi blogomé, és nem használom már. :/ Szandi voltam!

      Törlés
  7. Annyira jó és egyben szomorú volt olvasni. Én lassan négy éve blogolok,de bátorságom még nem volt hozzá,hogy egy ilyen eseményen részt vegyek. Viszont a következő alkalomra már nagyon szívesen elmennék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere mindenképp! Ez a poszt nekem már megérte, hiszen nagyon sokan vagyunk (ahogy olvasom), akik hasonló cipőben járunk és így az egyedüllét kizárt már a következő találkán! :) Ha lesz újra ilyen rendezvény írjatok rám és együtt könnyebb lesz bemenni! :)

      Törlés
  8. Ezt most így elég szívbemarkoló volt olvasni, különböző okok miatt is - de tisztellek érte, hogy őszinte voltál és leírtad! Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad - ha jövőre lesz DD és ugyanez a helyzet, hozzám pl gyere oda nyugodtan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy ilyen jól fogadtátok... nagyon féltem, hogy a "régiek" majd leszólják amit írtam, de szerencsére nem így történt! Már ezért megérte leírni a gondolataimat, hogy ennyien felajánlottátok a társaságotokat. Nagyon jól esik, tényleg köszönöm! :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen, hogy ilyen jól fogadtátok... nagyon féltem, hogy a "régiek" majd leszólják amit írtam, de szerencsére nem így történt! Már ezért megérte leírni a gondolataimat, hogy ennyien felajánlottátok a társaságotokat. Nagyon jól esik, tényleg köszönöm! :)

      Törlés
  9. Szerintem ne akarj (minden áron) a magyar beauty blogger társasághoz tartozni, mert nagyon sok kedves és aranyos lány mellett rengeteg kígyó is van, akik csak azt néznik, hogy mi van rajtad/rajtam, a másikon vagy hátha van valami baki a sminkjében.
    Ha eljutnék ilyen helyekre (ahova sosem fogok) én is a sarokban üldögélnék. Ciki nem ciki, de csak azért mosolyogni másoknak, mert elvárt nem egy jó buli.

    A negatív hangvételre írom, hogy fel a fejjel. Jól csinálod, jó lesz ez.

    Amit hozzátennék, hogy már 50-en megírták a DD-s posztjukat, hogy mit vettek fel, hogy kivel fényképezkedek, meg milyen kaját ettek, de még senki nem írt az előadások tartalmáról, pedig azt gondolná az ember, hogy azért az is lényeges. Ahhoz, hogy bloggerek találkozzanak, csacsogjanak elméletileg nem kéne ilyen szervezés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarok mindenáron megfelelni és bekerülni, saját hibámnak azt érzem, hogy lett volna olyan ember, aki szerintem biztos jó néven vette volna, ha odamegyek és beszélünk pár szót, de addigra már annyira elszomorodtam, hogy nem tettem... szóval nem lehet mindenért csak az egyik oldalt hibáztatni az biztos. Az, hogy mi nem tetszik a másik oldaltól pedig lejjebb leírtam egy válaszban!

      Köszi a biztatást, nem adom fel, mert úgy érzem van miért küzdeni még bőven! :)

      Ha jól láttam a posztókból külföldön élsz? Ott se jársz ilyen eseményekre?

      Törlés
    2. Édes Istenem!
      Ez az "Ildie" nevű felhasználó a magyar blogvilág legalja!!!
      Mint kiderült, részt sem vett a DD-on, de azért az eszet azt osztja.
      Ott sem volt, de tudja, hogy a DD-on bizony rengeteg volt a kígyó, és hogy ezek a kígyók csak azt nézték, hogy ki mit viselt, és hogy milyen divatbakikat követett el.
      Hát, drága Ildie, el kell, hogy keserítselek: ez még véletlenül sem volt így.
      Sajnálom, hogy Nancy nem érezte felhőtlenül magát, de legközelebb jobban fogja. Tudja, hogy zárkózott, de ezen változtatni kíván, és biztos vagyok benne, hogy ez neki sikerülni is fog VELED ELLENTÉTBEN. Mert te amíg élsz, addig mindig egy megkeseredett és rosszindulatú ember (?) maradsz.
      Belenéztem a blogodba, és undorító, amit ott művelsz. Szerintem nem vagy tisztában az őszinte szó valódi jelentésével. Őszinteségnek nevezni az alpáriságot elég nagy hiba.
      Azt pedig végképp nem értem, ha te ennyire elzárkózol Magyarországtól és a magyar blogvilágtól, akkor mit keresel minden második poszt alatt? Miért magyar nyelven írsz? Hiába próbálsz követőket gyűjteni úgy, hogy minden oldalra bepofátlankodsz, attól te még "jófej" nem leszel, csak egy bunkó, aki a kutya által sem látogatott oldalát így próbálja népszerűsíteni.

      Törlés
    3. Kedves Névtelen! Azért kicsit megnyugodtam, hogy nem engem "szídsz" mert most pl én úgy érzem, hogy nem illek bele ebbe a képbe, pont a hozzászólásokban és ebben a bejegyzésben foglaltak miatt. :S

      Törlés
    4. Ne gondolj semmi rosszra, Barbi, senkinek semmi oka arra, hogy itt bárkit is szidjon. Én sem tettem, sőt! Nagyon is tiszteletre méltó az, amit te is, és Nancy is leírtatok. Le a kalappal előttetek, és haladjatok csak szépen a saját utatokon, mert ez a nyíltság és nyitottság meg fogja hozni a gyümölcsét, meglásd!
      Engem egész egyszerűen az háborított fel, hogy itt van ez az Ildie nevű valaki, aki nem itt él, szerintem a hazai blogvilágból senkit sem ismer, nem is vett részt ezen a rendezvényen, de ő bizton állítja, hogy a magyar blogvilágban mennyi kígyó van. Talán önmagából indul ki?!

      Törlés
    5. Köszönöm!!!! Nekem akivel eddig sikerült beszélnem pár szót interneten keresztül mind nagyon szimpatikusak voltak. Nekem a blog lett a második kis életem!

      Törlés
    6. Tényleg elég durva, amiket ír! :S Elolvas 50 posztot a DD-ról, és az marad meg benne, hogy mindenki csak arról ír, hogy kivel fotózkodott, meg hasonlók. :D Kíváncsi lennék, hogy ezt az 50 posztot tudná-e ide linkelni, mert amiket én olvastam, azokban mindegyikben szó esik a hasznos és tanulságos cikkeket tartalmazó előadásokról is. :D Meg amúgy is: miért olvassa el a 49. meg az 50. posztot is a DD-ról, ha ő ennyire tudja, hogy azok mindegyike miről fog szólni??? :D
      Vicc ez nő.

      Törlés
    7. Kérlek Titeket fejezzük ezt itt be, mert már kezd teljesen más irányba elmenni, aminek nem sok értelme van ilyen keretek között!

      Törlés
    8. Barbi!
      Épp erről van szó! A blogolás nagyon sok lánynak hobbi. Kikapcsolódás. Feltöltődés. Megnyugvás.
      Erre idejön ez a valaki, aki a blogoló lányok közül rengeteget kígyónak nevez. Szerintem neki senki nem ártott itt semmit, ő mégis leszólja ennek a nívós rendezvénynek a meghívottait. Én azt sem tudtam, hogy a világon van, erre ő veszi a bátorságot, és kígyónak nevez sokakat. Milyen alapon?

      Törlés
    9. Ha velem va a bajod kedves Névtelen, akkor ne másblogján pörgesd a nyelved... névtelenül, bár nem kell sokat gondolkozni rajta, hogy kiderüljön ki vagy.

      Nem tudom mi a bajod azzal, ha megjegyzést írok bárhová is, de biztos névtelenűl sokkal menőbb. Remélem sokat pörögsz még azon, hogy miért írok blogot, meg, hogy miért magyrul. Kígyót említettem, meg is érkezett. Pontosan erre a viselkedésre írtam, hogy sok ott a kígyó.
      Ha annyira elzárkozok a magyar blogvilágtól akkor a kommentek nem tudom minek számítanak. Ha bejegyzés alá kommentelek abból szinte 0 az esélye, hogy új követőm legyen. Nem hiszem, hogy direktbe elzárkoznék, de 10 000 kilométerrről nem tudom milen nagy barátságokat lehet kiépíteni.
      Köszönöm, hogy jól megmondtad, hogy milyen rosszindulatú vagyok, szerencsére te jól ismersz....

      A kígyóság kiindulópontja a twitter volt, ahol amíg nem voltam jelen sikerült megtalálnom, hogy nem is írok, meg milyen szar vagyok, és van nem vagyok, láttam, hogy a blogomon pörög 20 kedves és mosolygós bloggerina, Az az alpári és kígyó, nem az én blogom. DE nem tudom, hogy te miből gondolod, hogy senki bloggertnem ismerek. Gondold csak így és légy doldog ezzel a gondolattal.

      Törlés
    10. Nickynek meg üzenem, hogy elolvastam 6-ot, azokban mindben megjelent, hogy ki miben volt, majd mindegyik megemlítette, hogy "leadhattuk" a kabátunkat, majd az előadásokról az ég-világon senki semmit nem írt. Nyílván érdekelne, hogy mik hangzottak el, ha már blogot írok. Ez a hatalmas oka, amiért olvasom ezeket a bejegyzéseket, és keresem az infót. De jó, hogy tudod, hogy hány darabot olvastam el.

      Törlés
    11. Ildie abban egyet kell értenem, hogy én is vártam, hogy legalább lesz egy bloggerina aki leírja azt, hogy pl ezen az előadáson ezt tudhattuk meg, ezt lehet hasznosítani akár kezdő bloggerként. Talán egy helyen láttam aki egy előadó volt, hogy leírt pár dolgot. Viszont akik régebb óta blogolnak, azok honnan tanulják meg a dolgokat? Hol fejlesztik magukat?

      Törlés
    12. Sajnálom, hogy ez alakult itt ki. Ilyesmi megfontolásból nem lehet nálam névtelenül kommentelni.
      Itt egy magyar bloggal nem hiszem, hogy sajtóeseményekre fogok járni, főleg, hogy ha nem is kapható a a blog nyelvének országában. Pár lányt követek a városból (Edmonton), de a boggerélet Torontóban és Vacouverben van.
      Marad a csajos nap, Sephora. Olyasmi lesz felénk is, mint Budapesten a Beauty Fórum, de az sem itt lesz, és még nem érzem azt, hogy kellene mennem. Az általad leírt hangulat miatt leginkább.

      Még egyszer elnézést, ha kitörlöd a kommemtemet az egész utána következőkkel együtt én nem fogok megsértődni, megértem.

      Törlés
    13. @Barbara Benke én szívesen segítek, bár semmivel nem vagyok prifibb vagy jobb, mint bárki, csak van két plusz szemem.
      Nem tudom. Szerintem azért egy idő után többen profikhoz fordulnak kódolás ügyben, divatblogok meg általában profik a fotók. Nekem egy olvasóm írt tippeket, hogy mi szúrja a szemét, azóta is naponta olvasom végig az ötleteket. Nail Polish Maniacnál meg olyan játék volt, ahol le kellett írni hogy hol lehetne javítani, vagy mi nem tetszik. Ez egy nagyon jó ötlet!

      Törlés
  10. Igazán tisztellek azért, mert volt bátorságot ezt így leírni a blogodon. :)
    Magamra ismertem a posztodban, ugyanis a pár évvel ezelőtti Primőr találkozón pontosan ugyan így éreztem magam. Bár besorolás szempontjából az én blogom is "beauty blog", mégsem vagyok olyan, mint a legtöbb blogger: engem hidegen hagynak a cukiságok, a rózsaszín dolgok, a tipikus "csajos dolgok", épp ezért nem is illek bele ebbe a közösségbe.
    Bevallom, én is kaptam meghívót az eseményre, de végül két dolog miatt nem mentem el: az egyik az, hogy elég messze van tőlem Pest, bár ez ugye megoldható, de itt lép életbe a második pont, miszerint nincs kimondottan olyan blogger lány, akivel szoros barátságot kötöttem volna, így valószínűleg én is a sarokban, csendesen meghúzódva figyeltem volna az eseményeket.

    Majd talán, jövőre... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat gondolkoztam rajta, hogy leírjam, de úgy gondoltam egyszer élek, ha valaki magára veszi, tegye... az bizonyítja, hogy van benne igazság, ha viszont megértik a lényeget, akkor remélem változtatnak rajta! Ezen kívül, én is örültem volna hasonló írásoknak, mikor elkezdtem blogolni.

      Nagyon nehéz ez a téma, szerintem a legfőbb gond az, hogy minden blogger eseményre (márkák új kollekciójának bemutatója, konferenciák, divatbemutatók stb...) ugyanazok a bloggerek mehetnek csak, mivel ők kapnak meghívót. Emiatt viszont teljesen beszűkül ez a szakma és ugyanazok között cserélődik csak az információ és nincs benne semmilyen fejlődés. Az újak nem kapnak lehetőséget ismerkedni, csak úgy, hogy évekig kommentelgetnek másoknál és akkor hátha lesz egy ismerősük ebben a szakmában, ami jelzem még semmit nem jelent a blogod szempontjából...nem lenne egyszerűbb ha mi is elmehetnénk egy-egy eseményre, hogy lehetőséget kapjunk élőben is ismerkedni, mind a szakmabeliekkel, mind a termékekkel? Sokkal gyorsabban történni az információáramlás, könnyebb lenne megismerni a szakmát, lehet sokan lemorzsolódnának mert látnák, hogy ez nekik sok, viszont új fényesen ragyogó csillagokra is bukkanhatnának. Több szem többet lát alapon biztos jobb posztok is születhetnének, lenne versengés az biztos, de ez a normális nem? Az emberekhez jobban eljutna, hogy mit is csinálunk, mert jelenleg abszolút nem jut el...

      Szóval szerintem menjünk el ezekre a találkozókra és tegyünk azért, hogy ez változzon! :) Én ott leszek, ha ti is jöttök keressetek nyugodtan!

      Törlés
    2. Ezzel teljesen egyet értek, nem tudom mit kell ahhoz tenni, hogy bekerülj akár egyetlen egy rendezvényre is. Pedig foggal körömmel küzdök mindig azért, hogy elérjem a céljaimat.

      Törlés
  11. Teljesen át tudom érezni a helyzeted. Még tavasszal meghívást kaptam egy blogger eseményre ahol eleinte én is nagyon feszengtem, egyedül éreztem magam. Körülöttem meg mindenki csapatokba beszélgetett, nevetgélt... Szerencsére az esemény során hatos csoportokat alkottunk, így végül már jól éreztem magam és nagyon kedves bloggereket ismertem meg. :) Azóta több másik lánynak is írtam már üzenetet és mindig mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Szerintem egy befogadóképes közösségről van szó, csak tenni kell érte. Jó lenne, ha a már ismert bloggerek jobban nyitnának az egyedül ücsörgő "új" blogger lányok felé. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, hogy tenni kell érte, de nekem eddig eléggé rosszak a tapasztalataim. Eddig akinek akár egy kérdést tettem fel, vagy nem válaszolt, vagy látszott rajta, hogy nem szívesen tette. Lehet én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy rosszba nyúltam bele :)
      Ezzel a poszttal kapcsolatban viszont örülök, hogy ilyen jók a visszajelzések és sokan felajánlották segítségüket!

      Törlés
  12. Sajnálom, hogy magányosan érezted magad, én is egyedül mentem és az volt a "taktikám" hogy rögtön szóba elegyedek valakivel :) Az illető hozzád hasonlóan szintén egyedül álldogált és újoncnak számít, kicsit izgultam hogy megijed a koromtól, de nagyon nyitott volt és barátságos, és jót beszélgettünk. Csak a véletlenen múlt, hogy nem pont hozzád léptem oda, de jövőre is gyere majd el és ha látsz egy hiperaktív vigyori negyvenest, akkor nyugodtan barátkozzál vele is :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tetted, hogy mertél nyitni, nekem is ez a tervem legközelebb! :)

      Törlés
  13. Nagyon jó volt ezt olvasni, az ilyen félelmek miatt nem merek elmenni a nyílt eseményekre (az mellékes, hogy meg voltam győződve, hogy erre csak meghívás alapján lehetett bejutni, de ez inkább az e témában hangos bloggerek által keltett illúziónak köszönhető, amit egy alapos guglizással kivédhettem volna).
    Nekem még annyi félelmem van az ilyen bloggertalikkal kapcsolatban, hogy vajon nincs a résztvevőkben egy erős késztetés arra, hogy magukat nagyobbnak/sikeresebbnek mutassák a többiekkel szemben? Mennyire lehet ott őszintén beszélni egy kezdő blogger küzdelmeiről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahol sok ember gyűlik össze ott természetes a sokféleség, szerintem ezzel nincs gond. Én általában találomra ismerkedem, aztán ha úgy érezem, az illető nem igazán reflektál a dolgaimra akkor továbbállok. Az sem zavar, ha olyan emberrel akadok össze aki nálam többre tartja magát, hisz attól én nem leszek kevesebb és ő sem lesz több. Szerintem az énkép szubjektív, a valós kompetenciák viszont objektív dolgok, persze előfordul, hogy nem mindig adekvát a kettő közötti kapcsolat. ;) :) Több emberrel is összesodródtam a DD-n, mindenkivel életemben először találkoztam és mind nagyon közvetlenek, természetesek és intelligensek voltak. A puding próbája az evés, jövőre talán mi is összefuthatunk! :)

      Törlés
  14. Én is sajnálom negatív benyomások értek a DD-n. Én szívesen mentem volna, de sajnos akkor egész hétvégén dolgoztam és mivel vidéken élek, az utazás sem egyszerű. Emiatt sajnos rendezvényekre sem jutok el. Két bloggertalálkozón voltam, mindegyik nagyon pozitív élmény volt, nagyon jól éreztem magam és mindenki kedves volt. Remélem a következő DD-n már én is részt tudok venni és ha te is ott leszel, én szívesen beszélgetnék Veled, mert habár nem ismertem a blogodat korábban, de néhány bejegyzés elolvasása alapján nagyon szimpatikus vagy. :)

    Szerintem teljesen egyénfüggő, hogy ki miről ír a DD-vel kapcsolatban. Van akinek az előadás volt a lényeg, van akinek az élmény, van akinek a társaság. Nyilván, akik többször találkoznak, összeszokottabb csapatot alkotnak. Én is nehezen barátkozom, így lehet nem mertem volna odamenni idegenekhez. Ezzel nyilván nem vagyok egyedül.

    VálaszTörlés